Camping du Moulin de Pistou

De camping ligt in een fantastische omgeving die zich er prima toe leent om te wandelen, paard te rijden en te fietsen. In het najaar kunt u zoeken naar eetbare champignons en kastanjes. Of bezoek eens een kasteel, zoals het Château d´Aujac of Le Castrum d´Allègre.

Wie meer van de streek wil zien, kan door middel van onderstaande informatie en sites* wellicht ideeën opdoen. Alle links openen in een nieuw venster en u kunt terug naar deze site door dit nieuwe venster te sluiten.

Algemene (Nederlandstalige) informatie over Frankrijk vindt u op de website van het Frans Verkeersbureau.

 

 
Rommelmarkt in Aujac

Aujac ligt in het departement Gard. Informatie over dit departement vindt u bij dit Maison du Tourisme.
Het département Gard is een deel van de Languedoc-Roussillon. Kijk eventueel ook hier.
Informatie over Nationaal Park de Cevennen treft u aan op de internetsite Cevennes.net. U vindt hier adressen voor kanoverhuur, restaurants, musea, foto´s van de omgeving... te veel om op te noemen.

 

Alès is de grootste stad in de directe omgeving van de camping; op circa 45 kilometer van de camping (ongeveer een uur rijden). U vindt hier een uitgebreid winkelaanbod en gezellige terrasjes in de binnenstad.

Elke zaterdagochtend kunt u in Les Vans de artisanale markt bezoeken. Deze markt is erg in trek bij bewoners en bezoekers van onze streek. Les Vans ligt op ongeveer een half uur rijden van de camping. Vlakbij Les Vans ligt het plaatsje Banne waar u het Château de Banne kunt bezichtigen.

 
Typisch voor de streek: de ´mas´

 

Saint Ambroix ligt op circa 30 kilometer (een half uur rijden) van de camping. In dit Middeleeuwse stadje kunt u winkelen, een kop koffie drinken op een terrasje of een wandeling maken door het oude centrum. Ideaal voor een middagje uit.

Kanoën, fietsen en zeilen kunt u in Villefort. Grandeur Nature heet u hier van harte welkom. De stad Villefort ligt op circa 20 minuten rijden van Aujac.


Saint Ambroix
 

 


Tientallen meters
hoge bamboeplanten in
La Bambouseraie

Op circa 60 kilometer van de camping, ten zuidwesten van Alès ligt het bekende plaatsje Anduze. Anduze is bij veel touristen bekend om zijn gezellige terrasjes, de grote bamboetuin Bambouseraie, de stoomtrein en het terracotta aardewerk. Anduze is ongeveer een uur rijden vanaf de camping en de moeite waard om te bezoeken. Er bestaan nogal wat internetsites over Anduze, we geven u hieronder enkele links:

Anduze , cité médiévale et touristique
Anduze.nl, Nederlandstalig site met informatie over stad en streek
La Bambouseraie, prachtige bamboetuin in Anduze

Wilt u op zoek gaan naar aardewerk? Zoek dan vooraf naar adressen van fabrikanten via een zoekmachine als Google. Zoek naar ´vase anduze´. Of kijk lekker rond in de buurt en op lokale markten. U komt het vanzelf tegen.

 

Wilt u een grote stad bezoeken, dan is Nîmes een aanrader. Nîmes ligt op circa anderhalf uur (85 kilometer) rijden van de camping. Nîmes is een oude Romeinse stad, vooral bekend om het amfitheater, het Maison Carré en de Pont du Gard (te zien tussen Uzès en Nîmes), een 2000 jaar oud, 49 meter hoog en kilometerslang aquaduct dat eeuwenlang water vanuit de bronnen bij Uzès naar Nîmes bracht. In Nîmes is ook veel moderne architectuur te zien. Kijk voor meer informatie op de site van het Office de Tourisme de Nîmes.

In Uzès (circa 25 kilometer ten Noorden van Nîmes) is het de hele zaterdag markt in de straten en op het plein. U kunt hier gezellig rondsnuffelen op zoek naar leuke souvenirs en lokale specialiteiten. Geniet op een terrasje van dit heerlijke Middeleeuwse plaatsje met zijn typisch Franse sfeer. 


Uzès

Weet u een internetsite die hier niet mag ontbreken of beheert u zelf een interessante site die hier niet zou misstaan?
Mail ons dan via: cevennenpistou@gmail.com.

Foto´s: Eric Triou

*Camping du Moulin de Pistou biedt u bovenstaande tips uitsluitend aan ter informatie. De camping heeft geen belangen bij de genoemde internetsites en/of bedrijven en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onvolkomenheden of onjuistheden met betrekking tot bovenstaande gegevens.
Eventuele tips of klachten kunt u mailen aan het adres hierboven.